Skip to content

Acta assemblea general 23/05/2011

25/05/2011

S’explica el funcionament de l’Assemblea i de l’Acampada en general.

1- Repàs de comissions

Infraestructures: Neteja, s’ha de plantejar com millorar. El menjar ens sobrepassa, es portarà al Tupí el que es cregui que es pot fer malbé. Material: Falten unes prestatgeries per organitzar millor el material, impressora, espelmes i cadires. Ens han fet treure la pancarta de l’aparador, diu que ens han denunciat. S’han agafat els plafons de l’ajuntament, que son públics, ara que s’han acabat les eleccions. Es replantejarà l’espai per fer-lo més funcional: 1 Carpa cuina, al costat activitats, després Comunicació junt amb punt info, i al final una carpa-Estudi perquè hi ha gent que vol estudiar. S’ha de fer un plafó amb la gent que hi ha de cada comissió en cada moment. S’ha de mirar com fer-ho.

Comunicació: s’ha fet un tríptic-crida a la gent perquè ens conegui i s’uneixi al moviment. Es vota si ho enviem o no a la premsa, es decideix que sí. Si es reparteix bústia per bústia també s’hauria de votar. Es creu que millor que la gent que està a l’assemblea se’n emporti i ho difongui. S’havia dit d’anar a barris i repartir la informació per proximitat. Som pocs, de moment demà s’anirà a la universitat. Gent de l’assemblea de Granollers ens ha vingut a veure, creuen que estem molt ben organitzats! Tenim més de 1500 firmes i 500 amics al facebook. Es creu que s’ha d’arribar a barris i municipis del voltant.

Activitats: Es reuneixen cada dia a la 13h. Cada dia hi haurà micro obert tot el matí, lectura de textos i etc. Una sessió de vídeos després de sopar. Volen fer joc perquè la canalla també s’acosti, agrairien que sortís gent que s’oferís a col·laborar. Activitat confirmada per diumenge: els Brutal Breakers faran una actuació.

Mercat d’intercanvi: que tothom porti coses.–> qui pot ficar-se al mercat d’intercanvi? Si hi ha gent que es fiqui a intercanvi, que vagi al punt informació o a la reunió de les activitats. Estaria bé que fos permanent. No surt cap responsable.

Proposta: Fer una bicicletada per arribar als barris i als pobles.

Diumenge es fa la performance. Aquest dijous a les 20.30 primera sessió: pluja d’idees, invitar amics i familiars que serà una reivindicació guai.

Avui: Peli Capitalismo de Michael Moore

La gent opina: Es proposa que per reforçar les lectures, la gent porti també les lectures fotocopiades. La regidora Gràcia Farrés vol parlar de la seva situació ara que deixa el partit. Es considera que vingui a micro obert com tothom qui vol parlar. Es parlarà al final.

Comissió propostes: S’intentarà que cada dia hi hagi debats, s’han proposat temàtiques per cada dia, per visualitzar i ubicar una mica què parlem cada dia: economia, salut, educació cultura i societat, sistema polític i medi ambient. S’ha acordat que es farà un plafó on es poden fer propostes a debatre en els grups de debat, un plafó on les temàtiques que es tractin, tothom hi podrà aportar bibliografia.

Aquesta setmana:
Demà – habitatge amb plataforma i hipoteques
Dema passat- salut
Dijous – comerç just
Divendres – professors que protesten contra retallades d’educació

Tema que s’ha de parlar: a quina hora es fan els debats? Després de la cassolada és quan hi ha mes gent però es fa l’assemblea. I la gent que ha de venir a parlar, a la tarda a vegades no pot. S’ha de votar. Presentació d’una fotn, formar grups petits on s’expressin opinions, després s’intenta trobar uns objectius o accions a tractar des d’aquí. S’han de redactar per difondre que vol l’acampada.

Comentari de que falta proposar coses concretes, document de mínims,

Debatem horaris: es converteix en el debat.
– no es exclusiu una cosa de l’altre. Mecanismes que cohibeixen, no tothom pot està en una comissió perquè costa i implica molt. Millor en altre moment.
– El debat després perquè em de decidir entre tots les coses de les assemblees. Els debats tenen molta importància construir-los dia a dia. Durant tot el dia
– El debat entre nosaltres es fonamental. Clares queixes a propostes perquè es parla de les comissions i no interessa, els debats a la hora d’afluència. Assemblea just després de debat
– Quan l’assemblea és massa tard, els que portem tot el dia estem cansats. Si es diu que hi ha coses mes d’hora la gent vindrà.
– Nous mecanismes perquè la gent es pugui incorporar. Massa tard no es pot. L’estructura si es fa ràpid podem passar al debat del dia que toca.
– A l’assemblea s’ha de debatre, indignacions. No com s’organitza això.
– Hi ha qui diu que s’ha de comptar amb la feina dels d’aquí. Lo de caire intern, passar-ho més ràpid. Debatre la llista de coses que volem demanar.
– Proposta de primer fer manifestacions i debat. Els experts abans, i després fer lo de comissions.
– El debat d’organització ja es un debat perquè el que volem és organitzar-nos, ens serveix.
– Els temes de debat serveixen per acotar, perquè el debat no vagi d’un costat a l’altre.
– Que l’assemblea donés les ordres a les comissions i no al rebés. L’assemblea donés els temes a debatre.
– Lo de les comissions i que això funcioni és una proposta en sí.
– Debats estructurats durant tot el dia. Donar poder a les comissions no és bo, se’ls hi ha de donar confiança. El poder és de tothom.
– Qui vol saber de les comissions ho demana a les comissions.
– Les comissions son organitzatives, qui vulgui que ho demani. Cassolada massa estona. Es podria començar a les 20 trobada curta i després debat en petits grups- a les 21 o 21.30, debat entre tots.
– Debats de temes diferents massa ambigu. Potser acotar més el tema i tots junts.
– El treball que es fa es bàsic, cassolada de 20 a 20.15 i després assemblea. Comissions més resumit o després. Tema concret, algú que entengui introdueixin i porti el debat viu. Després d’una hora, assemblea vertebradora comissions, així la gent se’n va si no li interessa.
– Ponència no, algú que tingués informació concreta per si surten dubtes, poder-los resoldre. Fer difusió, que és fer debat, i això és l’assemblea.
– Les comissions necessiten l’assemblea perquè se’ls recolzi, per acceptar
– La mitja hora abans de la cassolada hi ha gent. Aprofitar per lo de les comissions.
– Gràcies per dormir per mi. Conquesta de la revolució del ser propi.
– L’assemblea és el poder.
– Separar organització, després sumem i expliquem a la gent.
– Deixar-ho com està.
– Cassolada. Primer debat 1h. després comissions.
– Comissions i decisions a dos de 8, cassolada curta i debat. Guanyadora.

Què és el què proposem. Objectius. Agafar document de Barcelona i treure objectius concrets que volem aquí.

Objectius dels de Propostes:

Vivències personals, coneixements que en té, definir quin és el problema i després trobar el camí cap on volem anar. Propostes acota els temes. El màxim concret. Definir què ens oprimeix. P.ex. Bancs. Per no divagar. Es important que tothom pogués parlar. Debat amb un nom, que tothom digui la seva amb la idea de tenir un objectiu. S’ha de aprovar l’estructura del debat i el temps que durarà. Caminem amb el que han fet persones com nosaltres, p.ex. els de Barcelona que van començar abans. Enriquir la proposta de Barcelona. O de totes les acampades. I posar-los a nivell local. De pobles grans i petits. El debat es tot, tot el que passa durant el dia. Això ha de servir per alguna cosa més. Sentit útil de l’assemblea per la comunitat, no només teoria. Sinó, ho podem fer a qualsevol associació o local. Comencem amb el que tenim aquí que ja es molt, la gent que ja treballava. Per començar solidaritzant-nos i unint-nos amb la gent d’aquí. Plataforma per l’Habitatge Digne, Plana Viva…

Des d’activitats proposen que hi haurà debat continu: El Micro obert durant tot el dia. Hi haurà un plafó on la gent pot deixar les seves propostes concretes, que poden ser objectius de l’acampada. Debat amb una estona els temes que s’hagin decidit pel dia i després debat més obert. Les tertúlies només són una altra manera de parlar.

Conclusió: Demà es provarà una cosa:

Proposta per demà: durant tot el dia: debat sobre Habitatge, després vindran els de la Plataforma per l’Habitatge Digne i Afectats per les Hipoteques, després debat on sortiran les accions concretes a treballar des de l’acampada.
Proposta per avui: Es farà un debat durant el sopar sobre la situació política actual.

Es reobre el debat:
Algú troba a faltar objectius concrets, potser es poden acotar cada dia. Tenir els objectius clars és molt difícil. L’objectiu ja el tenim. Ajuntem-nos els que tenim els mateixos problemes, utilitzar la plaça com un espai públic de difusió de les nostres idees, parlar entre tots per saber cap on hem d’anar… Hi ha qui sí que sap què vol i creu que hi hauria d’haver un acord de mínims per poder establir un manifest de l’acampada de Vic, llavors fer debats d’on poden sortir més objectius o objectius més concrets. Partim de que l’objectiu es canviar el món.

A mode de resum, s’estan dient dues coses:
– Tenir d’inici un acord de mínims i després debats per acotar-los
– Generar debats diaris i que surtin els objectius a poc a poc. Entenent aquesta moguda com un procés que acaba de gestar-se.

Proposta alternativa: Buscar com veuen l’habitatge a altres acampades. A més, que cada persona porti els objectius que ara té. Demà la comissió de Propostes les recull i diumenge es veu si és un consens de mínims.

Algú diu que l’objectiu ja està complert; hem sobreviscut a la campanya electoral i seguim el carrer.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: