Skip to content

Assemblea de coordinació

25/05/2011

Ens hem trobat diverses persones que estem participant a l’acampada, especialment des de les comissions per tal d’estructurar una proposta de funcionament intern, especialment de l’assemblea general per tal que sigui el més fluïda i participativa possible. A partir del què s’ha anat fent en el transcurs de la mobilització s’ha anat agafant diverses eines de funcionament: les comissions abans d’ahir, el llenguatge per les assemblees o la necessitat d’un moderador. Tot i el bon camí que s’està construint encara ens falta un bon calçat. D’aquesta manera a la reunió d’aquesta tarda s’ha plantejat acabar de tancar una proposta de funcionament intern. La idea es construir un treball continu de 24h al dia per entendre que som una mobilització que no pararem mai, ja que per molt que tothom buscarà moments per descansar, sempre hi haurà persones actuant en tot moment. Per aquest motiu han de quedar molt clars els sistemes de funcionament interns per tal que tothom pugui saber a tot moment que pot fer o a qui dirigir-se per cada element concret.

<strong>PROPOSTA DE FUNCIONAMENT INTERN:</strong>

Es proposa constituir un horari diari fixa amb moments diferenciats per tal d’establir un sistema fluid de comunicació, tant intern com extern. Després de cada fase se n’haurà de treure conclusions per què la comissió de comunicació pogués difondre-ho a l’exterior per facilitar la solidaritat amb les persones que no poden participar tan activament.

Parts del dia:

Assemblea general.

L’eix central d’aquesta rutina diària serà l’assemblea general. Es proposa que a partir d’ara es realitzi a les 20.30h. L’assemblea es proposa que duri entre 1h 30′ a 2h màxim. L’assemblea és l’òrgan sobirà de decisió on cada comissió presenta les tasques fetes i les què es pretenen fer, es fa un resum del debat diari, es presenten les decisions importants, comunes, que s’han plantejat a l’assemblea de coordinació, i s’obre un torn de valoracions per tal que tothom pugui expressar les pors, crítiques i ànims del moviment… a la comarca d’Osona.

Cada punt tindrà un temps concret per no allargar-nos. Les decisions es prendran per consens i si s’esgota el temps, en farem votació.

L’assemblea de coordinació és un altre moment clau. Es realitza a la tarda a les 16h i es demana l’assistència mínima de dues persones de cada comissió. L’assistència és oberta a tothom que hi vulgui assistir.

L’assemblea de coordinació és informativa, no es prenen decisions. Serveis simplement per tenir un espai comú de comunicació entre les comissions per tal de fer particep el treball que s’està fent, i que tothom en pugui fer aportacions i crítiques que després ha de tractar cada comissió en la seva pròpia assemblea.

En l’assemblea de coordinació a través de les demandes de cada comissió es plantegen els dubtes i decisions generals que s’haurien de prendre a l’assemblea general.

Assemblees de comissions.

N’hi haurà dues una al matí (11h) i una altra a la tarda (19h) per tal que tothom i pugui participar. En elles es repassa el què s’ha fet i es plantegen les tasques a assumir fins a la següent reunió de comissió. Tothom i pot participar, però es demana un compromís continu o saber simplement si només es pretén assumir elements puntuals per tal de facilitar al grup saber amb qui es conta.

Moments d’activitat:

Són els moments per tal de realitzar tant el treball intern (de les comissions) per l’acampada com també de proposar les activitats i els debats enfocats cap a l’exterior.

El moment del matí s’entén més com un moment de treball i debat intern d’elaboració i a la tarda que passarà més gent com a part de debat i participació general.

La Cassolada:

És el moment d’expressió de malestar i indignació. Es farà cada dia un quart d’hora a les 20h i es convocaran a les persones de tota la comarca (per no dir tot el món) que se sentin indignades per el rumb de la nostra societat a que també ho facin tant des d’aquí com des del balcó o qualsevol lloc de casa seva.

<strong>HORARI DIARI DE L’ACAMPADA D’INDIGNADES D’OSONA</strong>

10h Esmorzar

11h Assemblees de comissions: Posada al dia i planificació

12h Activitats de matí: Treball intern de comissions. Elaboració i preparació dels debats de tarda.

14h Dinar

16h Assemblea de coordinació: Comunicació entre comissions. Propostes de decisions generals.

17h Activitats de tarda: Debats i activitats lúdiques per a la població.

19h Assemblees de comissions: Posada al dia i planificació.

20h CASSOLADA!!!

20h 30′ Assemblea General: L’òrgan sobirà de la mobilització.

22h Sopar.

23h Activitats de nit. Pelis, jocs…

01h Silenci.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: