Vés al contingut

Assemblea de Coordinació 31 de maig 2011

31/05/2011

Temes que s’han parlat a l’Assemblea de Coordinació:

– Fer events que portin gent.

– Fer una declaració de mínims, es proposa agafar la de Barcelona i enriquir-la.

– El Mercat d’intercanvi porta problemes, costa temps muntar, desmuntar, i cuant plou ens fa anar se bòlit.

– Falta coordinació a l’hora de fer cartells, anem massa a última hora.

-Es proposa de fer pancartes, ja que disponem de balcons a la Plaça major i a la Rambla.

– Unificar missatges amb d’altres acampades, per exemple “Vine a la Plaça”.

– Als panflets que repartim, es proposa que a la part del darrere s’hi podria imprimir un relat d’ un indignat.

– El Divendres 3 de juny a Vic, els de Catalunya Plural, feràn una marxa per difondre i informar.

– Al blog es podria cxrear una entrada perquè la gent pogues dir-hi la seva, sota el títol “Emociona’t, expresa’t”.

– Es comenta que al punt d’informació hi hauria d’haver algú nimés per atendre al personal.

– Intentar recollir les motivacions de casa un dels acampants, per millorar les relacions internes i que cadascú trobi el seu lloc dintre l’acampada.

– Es remarca que s’intenti no assignar feines a altres, sino intentar fer-les un mateix, amb l’ajut d’algú que no estigui fent res en aquell moment.

– S’ha de reestructurar l’Assembles General a diferents nivells:

– Puntualitat ( també a les activitats).

– No barrejar Assemblea General i Assemblea de Coordinació, i viceversa.

– Conciència de què podem fer i què no podem, sóm els que sóm i hi ha el que hi ha.

– Es proposa fer Assembles General i no fer la de Coordinació.

– Es proposa avançar l’Assembles general a les 19h.

Per l’Assemblea General d’avui:

Moderador: Adrià.

Redactar l’acta: Oriol.

Anuncis
One Comment leave one →
 1. INDIGNADISSIMA permalink
  31/05/2011 20:44

  Indignats i espanyolíssims
  31/05/11 02:00 – Ferran Sáez Mateuemail protegit SOMEKAWA1
  Els pinxets que controlen les assemblees de la plaça de Catalunya no són imperialistes ultradretans ni res per l’estil. La imposició de la seva llengua, que ha acabat triomfant a la plaça, obeeix més aviat a allò que alguns sociòlegs anomenen “el nacionalisme banal”
  Altres articles de l’autor

  17/05/2011 Alternatives a la crisi
  03/05/2011 Com perdre el temps
  Més articles …
  Notícies de …

  Barcelona L’altre dia, en veure els ocupants de la plaça de Catalunya corejant consignes (en espanyol, per suposat) i amb les mans pintades de blanc, vaig evocar un altre espai d’indignació: el concert de la plaça de toros de Las Ventas, a Madrid, la tarda del 10 de setembre de l’any 1997. Se’n recorden? Al juliol, ETA havia assassinat un regidor del PP d’una forma especialment cruel, i la gent va dir prou. El cantant Raimon va acudir al concert per protestar contra aquella salvatjada. Quan va començar a entonar País Basc, la immensa majoria de la gent –no pas quatre gats– va xiular i el va insultar. El seu delicte va ser emprar el català. Aquell dia de finals d’estiu del 97 les coses van quedar clares. Irreversiblement clares.

  Els més joves de la colla potser no se’n recorden, de tot allò. Potser per això actuen tan servilment davant de la mitja dotzena de pinxets que ara controlen les assemblees de la plaça de Catalunya. El dia 22 de maig, a les 3:09, un d’aquests pinxets va penjar al mur “oficial” del Facebook el següent missatge: “Recordamos a los ciudadanxs que el idioma no es el motivo de lucha de acampadabcn. Aquí se trata de difundir y llegar al máximo de personas posible, así que dejad los nacionalismos aparcados!” Això dels “ciudadanxs” no és cap errada, sinó pur dialecte alternatiu. El parlen els qui el reportatge propagandístic de 30 minuts de diumenge passat va ocultar púdicament. No escriurien mai “ciutadans i ciutadanes” ni tampoc el genèric feixista-patriarcal-opressor-capitalista “ciutadans”, sinó exactament “ciudadanxs”. D’aquesta manera arribaran “al máximo de personas posible”. Les persones, com tothom sap, només parlen en espanyol.

  Si l’objectiu real és difondre les propostes que fan els acampats, fóra lògic pensar que es farien públiques en anglès. Els més vells de la colla –que escaldats que estem, els més vells de la colla!– sabem que aquesta és l’excusa de sempre per mantenir el català en una situació de patois molest, i per imposar el castellà en qualsevol àmbit i circumstància. Els pinxets que controlen les assemblees de la plaça de Catalunya no són imperialistes ultradretans ni res per l’estil. La imposició de la seva llengua, que ha acabat triomfant a la plaça, obeeix més aviat a allò que alguns sociòlegs anomenen “el nacionalisme banal”. Consisteix bàsicament a transformar determinades idees i sentiments induïts discretament per l’Estat per mitjà de coses tan diferents com l’escola o la selecció de futbol en quelcom tan natural que arriba a passar desapercebut. És com aquell primer capítol d’una coneguda història de l’art: Altamira, los albores del arte español. Aquesta bestiesa històrica pot semblar innocent, però el seu efecte col·lectiu és impressionant. De fet, conec moltes persones que trobarien aquest títol perfectament plausible.

  L’altra característica DefiniDORA del nacionalisme banal és la incapacitat de reconèixer-se a si mateix com a tal. “¡Dejad los nacionalismos aparcados!”, diu el pinxet del Facebook. Però no ho diu en la llengua més parlada del món, que és el mandarí, o en anglès. No, no, no: ho diu tot just amb la llengua que considera que cal emprar a la plaça de Catalunya de Barcelona, innegociablement. No em puc imaginar que aquest tipus digués el mateix a Londres, a Tòquio o a Honolulu. Sap que allò no és seu i, en conseqüència, no pot imposar-se. Però estem parlant de la plaça de Catalunya, al centre de Barcelona. Això sí que és seu. Repeteixo que no es tracta de cap ultradretà embogit ni res per l’estil: aquesta és la mateixa mentalitat dels milers i milers de persones van xiular Raimon perquè l’identifiquen amb una anomalia que, per la seva banda, està obscurament relacionada amb el terrorisme. No es tracta, en definitiva, d’una actitud ideològica meditada sinó d’una mena de ressort. I és que el nacionalisme banal és potser això: un ressort mental.

  Una de les coses que posen de manifest aquesta mentalitat és el fet de ser molt vehements amb determinades abstraccions metafísiques com ara “el sistema”, i en canvi ser acríticament indiferents amb coses concretíssimes, properes i fins i tot quantificables, com ara el tracte fiscal que l’Estat espanyol dóna a Catalunya. És molt senzill i complaent fotre quatre manotades a l’aire fent veure que es lluita contra l’invisible “sistema”. En canvi, sembla que no ve tan de gust constatar que hi ha un problema més a la voreta, tot just davant dels seus piercings nasals, i no és cap abstracció evanescent. Mireu, compañerxs: aquí hi ha problemes com a tot arreu, perquè la crisi econòmica és mundial, però alguns són absolutament específics. Que jo sàpiga, Espanya no té un tracte fiscal abusiu amb Islàndia o amb Grècia, però sí amb Catalunya. Si vosaltres aneu repetint això del “¡dejad los nacionalismos aparcados!” és senzillament perquè aquest abús ja us està bé.

  Siguem honestos: durant els mandats de Clos i Hereu Barcelona s’ha convertit en un pol d’atracció d’un tipus de personal molt concret. Si en les protestes de Bolonya es feien passar per estudiants, l’U de Maig es feien passar per metal·lúrgics, etc. Ara proven d’apoderar-se d’un moviment que, en si mateix, és legítim i té la seva raó de ser. Sense els compañerxs de sempre, podria transformar-se en una cosa constructiva i fins i tot propositiva. Amb ells és impossible: no aspiren, ni han aspirat mai, a construir ni a proposar res. Bé, res, res, no: tenen molt clar que a la plaça de Catalunya només s’ha de parlar en espanyol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: