Vés al contingut

Acta Assemblea General 5 de juny 2011

06/06/2011
 1. Continuitat de l’Acampada.

Fa dos o tres dies que es va parlar, per tant, es torna a plantejar el tema. Es comenta que està clar que seguim però cal veure com. Avui (dissabte nit) hi ha hagut tres persones que s’han quedat a dormir i el campament ha quedat sense ningú des del matí fins les 15h. Està clar que no podem deixar el campament sol.  Es diu que és important mantenir les activitats diàries però que es podria organitzar d’una altra manera que no impliqui quedar-nos a dormir perquè tampoc som tantes persones per cobrir tots els dies en tots els horaris.

Es comenta que, per alguns, això ha passat a ser un espai de trobada i no d’implicació i que hi ha gent que hi ve a passar el dia (tot i que també s’agraeix que es quedi algú a dormir sempre). “Si no ens hi posem tots això no tirarà endavant”. S’hauria de reformar l’espai perquè no sigui un lloc per descansar i passar l’estona.

Es diu de fer torns i canviar la manera de dormir, aquesta setmana es preveuen pluges i tenim els matalassos molls. Es proposa portar tendes. L’objectiu no és venir a dormir a la plaça sinó canviar les coses que shan de canviar. Fa dues setmanes que estem acampant i, a més, ens exigim molt a nivell d’activitats i acampades, i això també cansa. L’eina és canviar el “modus operandi”. Un cop decidim com es continua, podem decidir cap on va l’acampada.

Hi ha un horari per la setmana que ve per saber qui es queda i si ens podem plantejar si seguim dormint a la plaça. L’Enric, que va anar a la trobada d’ahir, planteja que es va trobar que la gent que portava dues setmanes acampant estava cansada i volia deixar de fer-ho i que, la gent que feia dues setmanes que debatien, ara es plantegen acampar. Gràcies a la gent que s’ha quedat això està com està. Acampar o no és un símbol, i si això desgasta no s’ha de fer.

Al paper s’ha anat apuntant gent. Es diu que ens quedem a dormir. Es vota retirar els matalassos i fer-ho en tendes. Cal tenir clars els horaris perquè el campament no quedi sol i evitar el que ha passat avui. Seria bo seguir treballant des de continguts com es seguiria, cal estructurar-ho bé.

 1. Assemblea d’assemblees

Es va fer una trobada a Plaça Catalunya i Vic va tenir-hi representació: l’Enric. Hi ha unes 200 o 300 acampades a tot Catalunya. La idea és, de tan en tan, reunir-nos entre les ciutats i s’estan creant espais webs comuns per crear xarxa i començar a interactuar. Moltes acampades han començat a utilitzar espais Internet alternatius: tomalaplaza.net, i ens animen a fer-ho. Comunicació s’ho ha de començar a mirar.

Es va fer una roda per saber en què s’estava treballant a cada acampada. A Vic en fem moltes per la gent que tenim. Hi ha acampades amb menys gent que no fa tantes activitats.

Convocatòries importants:

 • 14juny: es vol acampar davant del Parlament i impedir que el 15 hi puguin entrar polítics a aprovar els pressupostos.
 • 11juny: fer entrega de les  exigències i propostes a cada ajuntament (continguts ho treballa).
 • 19juny: àmbit mundial, tothom a Barcelona
 1. Cassolada itinerant: com queda?

Potser podem centrar les forces i no omplir amb molts actes el dia 11 (també hi ha l’entrega a l’ajuntament). Es proposa fer la cassolada i acabar a l’ajuntament a entregar els papers. S’accepta. Deixem uns dies per veure a quina hora es reuneix l’ajuntament i després se’n farà difusió.

 1. Debats de “Porta la cadira i parlem”

Sanitat: es comenta que ha faltat gent. Caldria fer un manifest per veure com està la situació i implicar-hi professionals. A Barcelona s’hi estan implicant professionals: cada dimecres a la 13h es manifesten conjuntament. S’ha parlat amb alguns metges i estan molt contents amb el moviment però no han vist gaire clara la forma d’implicar-s’hi. Es proposa fer un manifest i passar-lo al personal sanitari. També es diu de fer una recopilació de coses que estan passant en Sanitat (casos concrets que sensibilitzen més…).

Educació: també eren pocs. Ha estat molt interessant perquè han convidat a nens que jugaven a la plaça a participar. Es fa una convocatòria dissabte a les 17h a la Plaça per continuar treballant. El grup s’encarrega de la difusió. El lema (es pot canviar) ha sortit d’una nena que ha vingut: “No podem dir res, són els profes els que decideixen”.

Economia i treball: s’ha fet un manifest amb diferents propostes per anar portant a terme: que vingui coop 57, per exemple.

Continuïtat dels debats?: recollir la informació i anar treballant sobre aquesta. La idea és fer-ho de forma setmanal.

 1. Micro obert

Això va agafant forma i es ven fer moltes coses però potser no hi ha resposta popular. Hi ha un sentiment que predomina i és: sí, estic d’acord, però em quedo a casa. Però ara hi ha un sentiment de canvi. A mesura que la gent vagi sentint la indignació pugui arribar i ens trobi amb feina feta: no hi ha pressa, anem fent!.

Hi ha un nou Facebook: Indignats Torelló. Es va gestant, cal fer-ne difusió i treballar en xarxa.

Ecoxarxa: proposta de muntar un mercat d’intrercanvi el diumenge que ve, el dia 12.

S’ha anat consolidant un grup de mínims. Ens hem anat trobant amb gent que no coneixíem i hem muntat, d’alguna manera, una petita família.

Es proposa potser deixar alguns dies de reflexió per continuar amb els debats de forma més profunda i més a llarg termini.

Buscar altres vies de difusió: penjar cartells a la cuitat, enviar a premsa… Hi ha una proposta de difusió: a Terrassa tenen un apartat del blog on hi ha diverses vies de difusió a títol personal (penjar cartells, tríptic o fotocòpies per fer i repartir…). És una bona manera de descentralitzar les coses i la podem utilitzar.

Anuncis
2 comentaris leave one →
 1. willem permalink
  06/06/2011 09:19

  translate this into catalan and spanish please

  Swiss Banker Unmasks Bilderberg Criminals

  ILLUMINATI CONSPIRACY CONFIRMED!

  Deutsche Bank CEO and Bilderberger Josef Ackermann, left, a longtime Rothschild errand boy, exemplifies the Bilderbergers’ worst excesses.

  http://www.henrymakow.com/revelations_from_a_swiss_banki.html

Trackbacks

 1. Afanya’t a recollir els teus objectes personals « Acampada Vic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: