Vés al contingut

Nota informativa 14/15J: La violència no ens representa

18/06/2011

Com a conseqüència dels fets ocorreguts durant l’acció de bloqueig del Parlament de Catalunya i del posterior tracte informatiu que se n’ha fet, el col·lectiu dels Indignats Osona volem manifestar el nostre posicionament i aclarir alguns dels fets que van tenir lloc:

El 15 de juny, sota el lema “Aturem el Parlament”, vam dur a terme una acció de desobediència civil, un dret legítim i practicat per aquest país en diversos episodis de la seva història recent, per mostrar la nostra disconformitat amb les decisions pressupostàries que s’estan duent a terme i que signifiquen una greu retallada dels drets socials.

L’acció va consistir en bloquejar les diferents portes del Parc de la Ciutadella mitjançant una assentada i, tal com s’havia acordat prèviament, es va practicar una estratègia de resistència activa no violenta, pacífica, però determinada. Milers de persones vam romandre asseguts o dempeus, cridant consignes i cançons contra les retallades, la Llei Òmnibus i la nefasta gestió de la crisi per part dels responsables polítics.

Volem posar especial èmfasi en l’esperit pacífic del moviment i és per això que condemnem tota acció violenta i lamentem i rebutgem els incidents patits per alguns diputats i diputades que, mentre travessaven la multitud, van ser objecte d’insults, escopinades o llançaments d’aigua i pintura per part d’una minoria. Tota acció que trenqui l’estratègia pacífica acordada i consensuada per la majoria d’indignats, no representa el moviment.

Dit això, i sense pretendre justificar aquests fets, ens preguntem per què el dispositiu policial va permetre tanta proximitat entre parlamentaris i manifestants, tenint en compte l’implacabilitat amb la que els Mossos van actuar fins aleshores i durant les hores posteriors als incidents.

També lamentem l’interès d’alguns mitjans de comunicació en ressaltar únicament els enfrontaments puntuals entre una minoria dels manifestants, parlamentaris i Mossos, i que obviïn que la gran majoria dels allà presents van recriminar i intentar aturar als violents (En aquest sentit, tenim la sensació de que certs poders mediàtics estan per servir i protegir els interessos dels poders polítics i financers, sense aprofundir ni donar tota la informació necessària per ser objectius, plurals i neutres).

El moviment dels indignats és un moviment divers i plural, que vol donar sortida constructiva i articulada al descontentament social que generen les polítiques que privilegien els beneficis de pocs i generen malestar i desencís a la resta.

Sabem que bona part de la ciutadania també comparteix les nostres denúncies i que desitja, com nosaltres, canviar les coses per aconseguir un sistema molt més just, solidari i sostenible. Per això, convidem a tota la societat catalana a participar en la manifestació internacional del proper 19 de juny a Barcelona. Fem una crida a la participació d’aquesta marxa pacífica, lúdica i reivindicativa, per deixar clara la continuïtat i la força que encara té aquest moviment pacífic.

Volem fer especial èmfasi en el fet que la manifestació de diumenge ha de ser el més representativa possible. Ha de servir per donar veu a totes aquelles persones que per motius laborals, familiars o personals no han pogut mostrar activament el seu suport al moviment.

Per arribar tots junts a Barcelona, des de l’Assemblea dels Indignats d’Osona s’ha quedat a les 14h a la Plaça Major de Vic per dinar i anar a buscar el tren que surt de l’estació a les 15:28h. Si algú va directe a Barcelona, hem quedat a les 16:30 a la Plaça Universitat, davant del metro.

A Vic, 17 de juny del 2011,

Indignats d’Osona

Anuncis
One Comment leave one →
  1. willem permalink
    21/06/2011 18:39

    Debtocracy (2011). Versión con subtítulos integrados en español,
    un documental visto por mas de millón grecos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: