Skip to content

Acte reunió de retrobament de dilluns 19 de setembre

19/09/2011

19h s’obre el debat amb el següent ordre del dia:

1.-Anàlisi del què hem fet fins ara.

2.-Concretar dia/es per les següents reunions.

3.-Micro obert, la teva veu compta!

4.-Activitats en projecte.

1.- Analitzant la feina feta:

La impressió general és que fins ara s’ha fet una gran feina, i queda molta feina per fer. Hem intentat abarcar masses camps (educació, sanitat, política, economia, banca, comerç, habitatge,…) i no hem pogut amb tots, degut evidentment a la falta de personal actiu i al fet d’estar cada dia al peu del canó.

Es proposa per tant, centrar-se en menys temes i analitzar-los amb més profunditat.

2.- Concretant futurs retrobaments:

Ens trobarem el proper dilluns 26 de setembre, a partir de les 18h a la Plaça major de Vic.

S´ha parlat d’on i amb quina freqüència fer les trobades, en principi,  i si el temps ens ho permet, les farem a la Plaça major de Vic cada 15 dies.

3.- La gent diu la seva:

Avui hem parlat una mica de tot, política, banca, economia, les recents manifestacions de Barcelona i Madrid i les diferències entre elles, afers personals i afers socials.

4.- Hem engendrat projectes de futur:

 • Per el proper dia 12 d’octubre (dimecres festiu) hem programat una diada formativa-informativa. Els punts d’informació ocuparan la Plaça Major de Vic, i algun altre emplaçament públic (hem de concretar-ho). El proper dilluns 26 de setembre a les 18h. en continuarem parlant.
 • El passat mes de juliol es va crear una eina d’intranet (molt bona, per cert), hem d’aprendre a utilitzar-la i divulgar el seu ús (és complexa, però no difícil, podria dir què és una mescla facebook-googledocs i correu). Començarem a fer-ne campanya per via facebook i mail.
 • A Osona hi ha moviment actiu a Torelló, Centelles i Roda de Ter (que en tinguem constància) per tant, hem de posar-nos en contacte, actuar conjuntament i mantenir-nos ben comunicats.
 • Aquest diumenge 25 de setembre a partir de les 17h, a la Plaça Gaudí de Vic hi ha un “JOCS + CONCERTS en Solidaritat amb les persones denunciades al desnonament del Passeig Pep Ventura de Vic” organitza:drethabitatge.blogspot.com.
Anuncis
3 comentaris leave one →
 1. Enric permalink
  22/09/2011 10:55

  CARTA D’UN INDIGNAT
  A la plaça del meu pobla eram i som treballadors, universitaris, tècnics, llicenciats, aturats, pares, mares, avis, punkis, hippies, immigrants …fins i tot algun polític i tots estem indignats . Cadascú vota al seu partit polític o no vota, uns porten temps intentant canviar coses i d’altres han decidit començar a fer-ho ara, perque a tots ens afecta el que està passant.
  Penso que cal recordar que hi va haver unes primeres dones que van demanar votar, una primera vaga general per reivindicar els drets dels treballadors … i moltes altres actuacions realitzades al llarg de la història per gent com tu i com jo. Són exemples d’accions reivindicatives que sumades a molta feina de formigueta han permès que tinguem drets assolits, malgrat se’ns estant retallant per tot arreu. Tots aquest drets semblaven un somni irrealitzable i entre tots es van fer realitat.
  De la mateixa manera, ara els indignats reivindiquem una democràcia real. Demanem polítics que treballin per al poble, l’eliminació dels privilegis dels que gaudeix la banca , polítics i grans grups empresarials… Massa sovint en nom del bé comú la política treballa en benefici d’uns quants. I estem indignats , ja ni ha prou!!.
  S’hasta treballant en moltes plaçes ,per una societat millor feta entre tots i per a tots. I això no és un somni, és l’ara i el futur que volem.
  A Vic, don es un servidor (i m’atreviria a dir que ha molts ajuntaments) ,tenim alguns regidors que no són aigua clara. S’han portat a terme projectes molt lloables,(com regidors que han donat el seu sou,ect.) però també hi ha corrupció, especulació i mala gestió. Tenim un teatre-auditori ( i endavant amb la cultura, molt bé!), però calien uns 30milions mentre hi ha llars d’infants i escoles que estan en barracons? . I l’Hospital General amb unes mancances que un no s’imagina fins que parla amb els seus treballadors. I les retallades en sanitat van a més.
  Les constructores”arruïnades” mentre tenen vivendes noves buides ( si no les tenen ja bancs i caixes) i famílies senceres han perdut una casa que hauràn de seguir pagant. I les noves empreses ja no hauràn de declarar l’impacte ambiental, no parlem de la Llei “Omnibus”.I s’ha modificat la constitucio , sense fer un referèndum per ordre dels “mercats” ,VERITABLE bestiesa, penso jo.
  Crisi econòmica, crisi econòmica! i mentrestant es malversen diners públics.
  I parlant de crisi: si manifestem que els polítics no ens representen, si ens venen que la solució a la crisi és retallar pressupostos en drets socials, en medi ambient, en el nivell de vida als treballadors per a què les grans empreses recuperin benefici i els diners són en mans d’uns pocs…(als autònoms i petites ampresses tancant per que no tenen oportunitats) estem parlant de crisi econòmica o crisi del sistema?
  El moviment d’Indignació abandona les acampades , però no les idees. Seguim i seguirem aquí fins que les coses canviin . Tots som còmplices i solució del que està passant.
  Ha la plaça s’han, compartint, idees sobre sanitat, economia, educació, comerç just, medi ambient, immigració,… .I no tan sols debatent, traient conclusions i treballant per poder generar solucions que esdevinguin accions,MAI VIOLENTES.
  Exigim canvis: “Declaració de mínims ” podeu trobar-la als múltiples blogs de les acampades de tota Catalunya ,junt amb les conclusions de els debats . Les declaracions de cada Acampada tenen arreu del món punts bàsics comuns (prou privilegis a la banca i polítics ,democràcia “real”al Servei dels ciutadans)i la individualitat de cada lloc, i han estat presentades a polítics i ajuntaments(però no s’han fet quasi raso en T.V ni premsa .Potser per que els propietaris de aquestos medis no els interesa?).
  La conclusió a la que uns servidors ha arribat, és que per canviar les coses, el canvi s’inicia des d’un mateix. Ja no serveixen crítiques i queixes, vine i exposa, en parlem i millorem. Fes-hi alguna cosa! Cada persona i cada acció que fem es important.
  Ja ha passat el temps de prejudicis, d’esperar que la solució vingui dels altres o de culpar als qui vénen de fora dels nostres problemes.
  No som perfectes però cada dia estem millorant , i amb tu serem més.
  INDIGNAT, IL.LUSIONAT I PARTICIPA .

  (Adreça de Internet on podeu veure un vídeo resum de com va començar tot)

 2. Enric permalink
  22/09/2011 17:52

  si manifestem que els polítics no ens representen, si ens venen que la solució a la crisi és retallar pressupostos en drets socials, en medi ambient, en el nivell de vida als treballadors perquè les grans empreses recuperin beneficis i els diners continuin en mans d’uns pocs…(als autònoms i petites ampresses tancant perque no tenen oportunitats) estem parlant de crisi econòmica o crisi del sistema?
  El moviment d’Indignació abandona les acampades , però no les idees

 3. Enric permalink
  27/09/2011 22:25

  Aquest divendres dia 30 a les 20h L’l il·lustra conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya Boi Ruiz i Garcia , assistirà a l’ajuntament de Vic
  El “tiu” ,ha estat plenament implicat a la Unió Catalana d’Hospitals, associació empresarial d’entitats sanitàries, com a director general de la mateixa de 1994 a 2008 i com a president des de 2008 a 2010. ( no s’ha de ser un geni per saber que té interessos en que es privatitzi la sanitat )INVITEM a tothom a que vingueu a fer-li una bona rebuda per la gran feina que ha fet per que la sanitat cada dia sigui mes aprop dels ciutadans.
  Passeu-ho
  ESTEM PARLANT DE CRISIS ECONÒMICA O CRISIS DEL SISTEMA?
  INDIGNAT, IL.LUSIONAT I PARTICIPA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: