Skip to content

Expressa’t

Aquest espai esta dedicat a tots el ciutadans i ciutadanes que estiguin indignats per alguna raó! N’hi han moltes!

Deixa un comentari, una frase, el que vulguis…si pateixes algúna precarietat, t’has quedat sense treball o vols expressar la teva indignació!!

Tots som part dels problemes i tots els patim! No tinguis por! EXPRESSA’T I VINE A LA PLAÇA!

Anuncis
20 comentaris leave one →
 1. 31/05/2011 12:55

  Jo estic indignada perque s’utilitzen els instituts de secundaria per fer publicitat enganyosa sobre les acampades com per exemple “que estem organitzats per Zapatero”.
  DEXEU ALS NENS TRANQUILS

 2. 31/05/2011 20:50

  Crec que la política actual no és res més que un show televisiu! Que no té cap mena de sentit, que juguen a un joc hipòcrita i que no vivim en una democràcia real, ens ho demostren les corrupteles que actualment estan tant de moda, si reflexionem sobre totes aquestes desgràcies ens adonem de que no tenen cap ganes de transformar aquesta societat que tanta falta ens fa, ells saben que no manen en cap sentit i participen sense cap escrúpul en el joc per diners, perquè en realitat tots es deuen a qui té els diners que són els bancs i multinacionals, éssent partíceps en molts casos en aquestes multinacionals, sabent que inverteixen en armament i altres…, no hi ha cap partit polític que proposi cap mesura real per aquesta crisi com per exemple acabar amb el frau fiscal, els paradisos fiscals, els plans de pensions que són l’estafa més gran del món, aplicar la taxa tobin, que ja que es permet l’especulació de qualsevol tipus almenys un 1% de cada operació anés destinada a impostos, proposar de nacionalitzar la banca etc. Un altre cas escandalós és el de la seat que amb amenaces fa saltar de les arques públiques una gran quantitat de diners a canvi de no acomiadar milers de treballadors. Podríem citar molts exemples en tot cas crec que la desafecció política s’hauria de transformar amb una lluita pacífica basada en la desobediència cívil, no podem deixar que ens manipulin amb aquestes polítiques de la por, cada vegada prohibexien més coses, i si no sanció que si us hi fixeu sempre són econòmiques, no hem de tenir por d’unir-nos, aplicar polítiques d’educació que no estiguin basades en competir sinó en compartir, aplicar el sentit comú en tot i tothom i podríem citar centenars d’exemples més crec que això passa per un canvi de conciència global de cadascú cal una mirada personal de dins cap a fora sense prejudicis ni culpabilitats de res però si amb un sentit crític cap a un mateix d’aquesta manera farem possible aquest canvi de conciència, però que hi som a temps i que podem tornar a ser amos i senyors de les nostres vides! No hem de tenir por! Animo a tothom a fer desobediència cívil amb una actitud de respecte, comprensió i pau! I a reflexionar sobre les seves vides us adonareu de que aquest canvi és possible!

 3. Acampadavic permalink*
  31/05/2011 22:01

  A Vic no us volem. Toqueu els dos i deixeu la plaça lliure. Teniu drogadictes entre vosaltres, feu tallers de samarretes, malabars i trenes, i porteu 15 dies sense fer cap tipus de proposta.

  Les vostres assamblees son patètiques, plenes de tòpics i sense propostes. No construiu, només diu que el que no voleu. I en tot moment voleu que sigui l’estat el que mantingui el poder, nacionalitzant la banca, eliminant la concertada, etc

  Sou una colla de comunistes. Repetiu consignes, i no us estimeu el pais.

  • Pep Plana ( lo gai de les guilleries) permalink
   01/06/2011 09:39

   Benvolgut -da, mira’t les signatures que s’han recollit donant suport a l’acampada i veuràs que són moltes les persones que ens donen suport. Ens estimem el País i per això quan escrivim País i posem majúscula i accent, tampoc utilitzem la paraula “tipus” i en tot cas utilitzem mena, els tipus són d’interès bancari, aquest que tu no vols nacionalitzar i que vols que continuï manipulant les polítiques del nostre País i les del País veí

   • Acampadavic permalink*
    01/06/2011 14:50

    Benvolgut Pep,

    disculpa si he fet alguna errada, sóc gran i no vaig tenir l’oportunitat d’estudiar en català, i ja de jubilat he mirat de ficar-m’hi. Espero que el teu talibanisme ortogràfic no et faci obviar el contingut del meu missatge.

    Dius que us estimeu el país, però esteu fent seguidisme d’una causa espanyola, no heu criticat en cap assamblea l’expoli fiscal que pateix Catalunya, no parleu del genocidi cultural al que estem sotmessos, fiqueu radios espanyoles a sonar tot volum a la plaça de Vic, a BCN hi han problemes perque es reconegui el dret d’autodeterminació, continuo?

    T’agrairé que em continuis corregint, però no defugis els arguments.

  • ivette grané bruch permalink
   03/06/2011 15:27

   Legítim el comentari, aquí no censurem opinions. Simplement comentar que si el nostre discurs és ple de tòpics hauria de tornar a lleguir-se el seu comentari!!! “Teniu drogadictes entre vosaltres” i “No construiu, només diu que el que no voleu” i (el que em fa més riure) “Sou una colla de comunistes”. Es nota que vosté no participa activament amb el moviment. Tenim grans idees construides entre tots, fruit de la història del nostre País i de grans autors contemporanis que deixan entreveure la veritat de tota aquesta ficció. La ignorància és el pecat més gran del nostre estat contra la humanitat. En tot cas, faci vosté la proposta!!!

 4. 01/06/2011 11:31

  Des del pallars també estem fent acampades i assemblees, evidentment amb un courum més reduït.
  Estem en contacte!!

  • 01/06/2011 11:52

   Es clar que sí!
   Molts ànims des d’Osona!
   He apuntat les teves dades a la base de dades dels contactes de l’Acampada de Vic. El mail és el teu personal, Elisabeth?

 5. Tina permalink
  01/06/2011 13:54

  Estic maravellada de veuren´s a tots plegats creant aquesta nova realitat on ens sentim responsables i tenim la voluntat de treballar pel bé comú. Estic veient a les places persones que dediquen el seu temps, esforç i treball per a elles mateixes i per a totes les altres que no hi poden ser. Això es Solidaritat en estat pur!

  CORATGE, EMPENTA, COMPROMIS, IL.LUSIÓ I ESPERANÇA es el que ens faltava a tots en aquests moments dificils, cadascú en la seva realitat personal, tiva d´un carro feixug i l´ENERGIA que genera i desprén aquesta Indignada General ens està aportant a tots plegats la dosi de Voluntat que ens cal per seguir endavant amb la Visió d´una realitat que hem Sommniat pero no gosabem Creure Possible.

  CREURE en la possibilitat de millorar es el punt de partida per fer-ho REALITAT.

  Estem convertint la nostra Indignació en un Treball Constructiu, no es un contra, es un Pro. Busquem vies de Solució a problemes que es poden corretgir.

  Més enllà de les propostes i solucions que trobarem, estem recuperant l´Humanitat, som persones que ens volem ajudar els uns als altres, i per això parlem de temes molt diversos que millorarem entre tots per a tots. Puc explicar al meu fill d´aquesta manera el que passa a les places i per a mi es a més d´un recurs didactic, tot un orgull.

  Us agraeixo a tots i cadascún la feina, dedicació i voluntat !!!
  Això ja no esta perdut, torno a tenir Esperança!!!

  Tina

  • 02/06/2011 23:32

   Hola Tina!
   Hem utilitzat un fragment del teu comentari per fer els flyers de la cassolada de dissabte!
   Esperem que no et molesti, ho hem fet d eforma anónima” fragment d’un comentari d’una indignada”.
   Gràcies per les teves paraules, ens han donat molta força! Gràcies de tots i totes els indignats.

  • pep gmail.com permalink
   12/06/2011 17:03

   estic d’acord ,endavant salut i força a tots

 6. Anna permalink
  01/06/2011 18:48

  Jo estic indignada perquè cada dia ens mostren més que tot és una farsa.Els mitjans de comunicació, la política (sempre a favor seu) … i quan parlo amb gent que pesna igual que jo trobem solucions per les coses ells amb tant temps el que han fet no és buscar solucions sinó “putejar-nos” a nosaltres per fer un món a la seva mesura.

 7. Pep Plana ( lo gai de les guilleries) permalink
  01/06/2011 20:24

  Apreciat acampada vic, veig que no vols llegir les meves respostes, et parlo de signatures donant suport a l’acampada, et parlo del meu País i del País veí i en tot cas sóc persona incloent no excloent, si vols continuar amb el teu discurs sobre País i dret a decidir endavant, si vols fer sentir la teva veu indignada amb l’Estat Espanyol fes-ho no seré jo qui et faci callar com fins ara ens han fet els mitjans de comunicació, l’únic que et demano és respecte per els que estem a la Plaça i que no ens posis a tots en el mateix sac .

  Per cert assemblees i no assamblees

 8. Toni Arnal Roig permalink
  02/06/2011 09:12

  Crec que tots els que estem aquí, a més d’emprenyats amb aquesta falsa democràcia, el que d’alguna manera reclamem i volem es , un mon millor.
  Un mon per a tots , un mon on els valors humans estiguin per damunt de tots els valors econòmics. Un mon on l’amor i el respecte per tot el que ens envolta sigui el camí a seguir , i deixem de destruir tot el que ens dona .
  Jo faig doma natural de cavalls i m’encanta aprendre dels animals . Quant portes a un cavall a un prat verd a menjar , et pots adonar, que tallen l’herva amb les dents i sempre van canvia’n de lloc . Ells quant mengen procuren no arrancar les arrels de la planta per que pugui tornar a brotar.
  Amb això vull dir , que no podem seguir devorant el planeta com si d’una cosa infinita es tractes.
  Diuen que els primers anys de vida son els que mes aprens. Després deixem que ens apaguin els sentits.

  Jo crec que venim a quest món a aprendre no a conquerir.

  Que rés d’aquest mon ens pertany, que com el que tenim no es nostre, cal cuidar-ho per qui o pugui menester després.

  Que des-de el primer dia de vida ens manipulen per transformar-nos un engranatge més d’un sistema creat per enriquir de diners i propietats a una gent que des-de la seva riquesa han perdut els valors i els sentiments.

  Peró ara veig que no estic sol.
  Que hi ha molta gent que no s’ha deixat enganyar, que apesar de totes les trampes i enganyifes, segueix donant un sentit a la vida mes en lla del que ens han volgut inculcar.
  Per això crec que es el moment d’aixecar els fonaments a on es pugui construir una civilització ” HUMANA ” Peró de veritat , integrada dins el planeta terra amb harmonia, amb la resta de les coses.
  Jo no se si podrem canviar o millorar una estructura malmesa , Peró si crec, que si millorem el fonaments la reforma serà solida.

  Em de començar per la educació dels nostres fills. Quantes vegades han canviat el sistema eductiu en pocs anys? Perquè ? Em millorat ? Qui ho ha decidit ? Estem creant ments obertes i despertes? O autòmats enganxats a unes maquines o a un consumisme brutal sense cap tipus D’escrúpols i cremats per la competitivitat ?
  Tot això em porta al proper capítol… Que podem fer ? i com fer-ho sense caure amb els mateixos errors ?

  Us deixo refleccíonar, però per alta que sigui la muntanya … segur que trobem el camí per superar-la.

  Toni Arnal ( 31/5/2011 )

 9. ARISTARC permalink
  03/06/2011 16:01

  Acabo de tornar de l’acampada a Bcn i me n’he emportat una gran descepció. Tot és en castellà i s’ignora totalment la idiosincràssia de Catalunya. Són només una sucursal de la Puerta del Sol. Sembla que odien els nacionalismes (el nacionalisme espanyol no és nacionalisme és només “orgullo patrio”), però no s’adonen que cal començar a lluitar des d’aquí per arribar a Europa. Per això l’acampada de Bcn ha quedat a mitges, perquè la gent que defensem la nostra terra (collons, primer arreglo a casa i després ajudo als veïns) no s’ha sentit còmode i molts han marxat. Avui ho hem parlat a la Universitat: molts han marxat de plaça Catalunya més indignats que abans. Els catalans només podem protestar aquí, si es senten espanyols que se’n vagin al Sol. És més, ho he viscut, a l’assemblea de feministes indignades s’ha xiulat a una dona que ha intentat parlar en català…. QUE COLLONS ESTÀ PASSANT!

  • 09/06/2011 21:00

   Un altra mentira per intentar parar el moviment! Que inconscients!
   Només cal anar un dia a bcn i viure el que es viu allí.

   L’altre dia a bcn es va aprobar incloure als 8 mínims que tenien fins ara, el dret a l’autodeterminació dels pobles!

   Mira si son seguidistes d’una causa espanyola!
   Aquesta causa es indicidual primerament, i de les persones, la societat en general, no de españa, ni catalunya, ni barcelona, ni paris, i grècia, només de totes les persones del món!

   • 11/06/2011 13:42

    Perdona però penso que aquest tipus d’opinions seria molt més ric dur-les a una assemblea.
    Opinar i criticar des de casa és molt fàcil i fa molt temps que es fa. Ara el que està fent aquesta gent és moure’s i intentar canviar alguna cosa. Criticar està molt bé, però per si sol no porta enlloc.

    Bruna.

 10. Acampadavic permalink*
  05/06/2011 22:30

  Aristarc, exacte, no són més que 4 catalans fent seguidisme d’una causa espanyola.

  Estem donant pena.

  • 09/06/2011 20:55

   Això es mentira!
   NOMÉS MOSTREU LA VOSTRA RELITAT! INTENTEU BOICOTEJAR LA REVOLUCIÓ I NO PODREU.
   ja podeu possar els comentaris que vulgueu, i seguir utilitzant el nostre nom. Per sort ja ens hem donat compte que aquest sistema es una farsa i no volem seguir així. Gen com vosaltres que esteu a dalt del sistema, intenteu parar-lo. I aquest moviment no és pot parar.
   “Mai dubtis què un petit grup de ciutadans reflexius i compromesos pugui canviar el món, de fet, és l’únic que alguna vegada ho ha fet”
   Nosaltres no fem censura, per què ens convertiriem en voslatres. Per això ja podeu seguir posant la vostra que ho seguirem publicant. La gent no es tonta!

 11. Lluís permalink
  13/06/2011 00:33

  Avui he participat en l’assemblea d’indignats de Vic (a mi m’agrada més dir indignats i indignades, però encara no he vist mai un document que ho digui així). L’assemblea ha estat molt profitosa en quant a decisions importants, desmuntar la majoria d’infraestructures i deixar només un punt d’informació i els plafons d’informació.

  El que més m’ha sobtat ha estat la defensa de la llibertat individual per sobre de la col•lectiva, en un moment de l’assemblea un home ha dit que ha Madrid i a Barcelona tot i que l’assemblea a decidit desmuntar l’acampada hi ha gent que ha decidit seguir dormint a la plaça i que s’havia de respectar la seva decisió … jo he dit que això no em semblava respectar la democràcia doncs si una amplia majoria ( no la meitat més un, més de tres quartes parts de l’assemblea) decidien una cosa, aquesta havia de ser assumida per l’assemblea …. en aquest punt si ha sumat una noia dient que ella feia el que li donava la gana i que ningú podia manar sobre ella, un altre persona ha defensat que si algú volia dormir perquè estava indignat que ho fes que era lliure per fer-ho, en definitiva que la majoria d’indignats i indignades estan per defensar el dret individual per sobre del col•lectiu. Deixant clar que no es tracta de prohibir, ni de coartar la llibertat individual de ningú, anar per aquest camins em sembla perillós, posem que tenim un indignat ( amic íntim de l’Anglada) que decideix anar a acampar amb els indignats per què els magrebins li roben la feina, els hi donen subvencions i totes aquestes mentides que “l’amic” Anglada li ha fet creure, segons aquestes persones com és lliure i té la llibertat individual de fer el que li doni la gana, pot venir a acampar amb els indignats, tot i que la gran majoria de l’assemblea estigui en contra del racisme i la xenofòbia … Aquest és un exemple de que la lluita individual, va en detriment de la col•lectiva

  Dit això i si la cosa continua per aquest camí de la lluita individual per sobre de la col•lectiva, no li veig sentit ni a fer assemblees, ni a buscar la complicitat d’altres persones per intentar lluitar per una democràcia real, ni per treure poder al capital, ni per que no hi hagin retallades en ensenyament i sanitat, etc. Si la lluita ha de ser individual ja ho farà cadascú per el seu compte tot i que molt em temo que si ho fem així no tindrem tant èxit com si ho fem tots junts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: