Skip to content

L’Indignatari

Potser recordareu la iniciativa que us explicavem la setmana passada, l’Anna ha creat un blog per recopilar les vivències de la gent entorn dels fets històrics que estan succeint aquests dies.

De fet n’ha creat tres, perquè traduirà els textos que vagi rebent

al català a: L’indignatari

al castellà a: El indignatario

i a l’anglès a: The indignatary

Anima’t, escriu i envia-li les teves vivències a morganaofavallon@gmail.com !

Anuncis
One Comment leave one →
 1. Cecília de Jesús Cuadra permalink*
  06/07/2011 22:36

  Aquest és un manifest de reclamació i estic contra tota classe de violència, perquè per això tenim una boca per parlar, no per donar pals i garrotades a les persones que tenen tot el dret a fer les reclamacions que calguin, als que ens ho fan passar malament.
  Nosaltres, tothom de la societat que paga impostos i viu a Catalunya ens diuen que som catalans, però quan treballem ens neguen els nostres drets, i per això us reclamo, perquè no es facin aquestes barbaritats amb les persones joves, vells, etc., que estiguin en una situació precària i a qui no ens resolen aquests problemes que son greus. Una persona sense treball, sense cobrar la seva pensió que es mereix s’ha de resoldre ja però ja, no esperar que passi el temps i que la gent hagi de viure de l’aire o a la lluna.

  Em dic CELINA DE JESÚS CUADRA, vaig néixer a El Salvador, però tinc la nacionalitat Espanyola. Visc a Sant Julià de Vilatorta des de fa més de 20 anys.

  El meu problema és que vaig patir un accident l’any 7/3/2002 quan anava a treballar. Aquell any treballava de cuinera en la residencia Pare Coll de Vic. Treballava en un convent de monges. Jo estava amb contracte indefinit, però quan vaig patir l’accident les monges del Pare Coll de Vic em van extingir el contracte de treball al•legant que el metge de capçalera els hi havia dit que mai em curaria de l’espatlla ja que les lesions eren greus, però que elles com eren monges em deien la veritat.

  Em van tenir més de tres hores en una sala per dir-me que com em faltaven 15 dies de vacances, que les fes i que quan tornés a l’empresa ja em donarien la feina suau per tota la meva vida, ja que no podia exercir de cuinera, El metge ALBERT PLANES MAGRINYA, Metge de capçalera de La Unitat de Salut de Sant Julià de Vilatorta els hi havia escrit una carta a les monges per demanar una feina suau per a mi, que em buscarien altre feina per que pogués fer jo. Tot això jo ho ignorava, ja que me’n refiava del metge, però em va enganyar. El metge de capçalera de Sant Julià de Vilatorta em va donar l’alta mèdica als tres mesos, que jo no podia ni agafar un got d’aigua per a portar-me’l a la boca. Em trobava molt malament, no estava curada de les meves lesions, que no he pogut treballar des de aquell dia, però el metge em va obligar a treballar, cosa que mai he pogut fer amb normalitat.

  Des de la Seguretat Social no em volen pagar la meva pensió, perquè diuen que jo no tinc res. Doncs si no tinc res perquè em posen una minusvalia de un 57%? La prova esta en que em van fer una acromioplastia d’espatlles i no hi van poder fer res perquè els tendons ja estaven trencats del tot.

  Jo volia parlar amb el metge, però ell es va negar a parlar amb mi i em maltractava psicològicament dient que tot era mentida , però tampoc em feia proves, fins quatre anys després , que em van fer una ressonància magnètica i va sortir que tenia les dues espatlles trencades i moltes més malalties de l’accident. De tan insistir al final va cedir , i al dir-li com em trobava, ell em va respondre que ell era el metge i que ja podien venir totes les cavalleries d’advocats que ells no en tenien idea de medicina. Si ho hagués sabut , m’hagués fet una inspecció medica perquè em valoressin , però com no sabia res me’n vaig anar al jutjat a posar una demanda. Com el metge va dir que era degenerada de les espatlles doncs els altres metges feien el mateix informe que feia el metge de sant Julià quan no era així.

  Que demano? Que s’investiguin els fets ja que no s’han preocupat per mi. No em paguen res, no puc treballar, i encara diuen que no tinc res. No li han fet res al metge negligent que em va donar l’alta mèdica , i a l’empresa tampoc, perquè? Perquè alguns han de cobrar quan jo no cobro res? La seguretat social diu que no tinc els anys cotitzats; vaig patir l¡accident quan anava a treballar, i l’empresa ho sap molt bé , però no se’n volen fer càrrec, al igual que el metge que ha anat dient mentides que ni ell mateix es creu. Perquè jo no li reclami res em fa fora de la seva consulta i s’amaga quan em veu; no hi ha dret que faci això.

  Vaig cotitzar més de deu anys segurs, i he treballat molts anys més que els empresaris deien que cotitzaven. He treballat molts anys a Catalunya i els empresaris no cotitzaven la Seguretat Social. He llegit l’estatut dels treballadors i diu que quan una persona es queda sense feina o ha tingut un accident de treball té dret a cobrar una pensió, no es necessita carència però la Seguretat Social paga als seus advocats perquè vagin a cridar als jutjats i diuen mentides que en l’estatut del treballadors no ho diu. Els meus drets han estat violats.
  Que demano? Que es faci justícia, jo sempre he treballat a Catalunya, durant molts anys i no em mereixo que em neguin els meus drets. Aquest problema el veig molt praxis per la seva part del metge de capçalera.

  Perquè no us dona la gana fer res? Jo no reclamo el que no es meu, jo reclamo el que em pertoca. Tinc tot el dret de cobrar la meva pensió, és a dir la jubilació, ja que ara mateix he complert els 66 anys i encara esteu amb aquestes coses. Senyors, arregleu d’una vegada i pagueu-me la meva jubilació o que em tornin tots els Diners que he cotitzat a la seguretat social. Això que fa la seguretat social amb mi és un robatori!

  Els advocats que m’han portat el cas no han fet res. El metge de capçalera no vol rectificar perquè li fa vergonya que se’n adonin de la seva incompetència. Qui son els culpables? Els que no fan complir la llei , deixen passar només a qui els convé. L’institut català de la salut no ha fet res, i mira que vaig reclamar. Senyors, perquè em posen una etiqueta si diuen que no tinc res, us pregunto siusplau, digueu-m’ho.
  L’empresa no ha fet res. El cran no ha fet res . Els jutjats no han fet res . On he d’anar perquè es faci justícia?

  Si us plau, senyors facin alguna cosa i pagueu-me el que em deveu , la meva jubilació. Em sento indignada i estic a favor de tots els indignats ja que no fan res per resoldre els problemes del jovent, que no tenen feina i els fan córrer d’un cantó a l’altre com em feien a mi. Facin alguna cosa, ja que ni comissions obreres , ni UGT ha fet res per mi. Em van fer pagar més de 12 mil euros i es van embutxacar els Diners de la pensió del meu marit. Aquesta no es una societat que mira pels seus ciutadans , sinó que només miren pels seus interessos i no ens representen.

  Espero que la justícia posi interès i que em torni la meva pensió , ja que em van estar pagant un any i Quatre mesos durant el 2004 , i al 2006 es van rentar les mans i em van treure la pensió. Que se’n adoni tothom, jo soc una treballadora que per culpa d’uns senyors sense escrúpols em van deixar amb una minusvalia sense cobrar. Justícia demano per tots els indignats com jo. A més jo sóc catalana, que no diguin que soc estrangera. Quan em van donar la nacionalitat em van fer renunciar al meu país, però quan demanes els teus drets et diuen que no els tens.

  Quan jo reballava de cuinera , cuinava per a moltes persones a l’empresa Pare Coll de Vic, més de cent persones cada dia i em pagaven 150 pessetes l’hora. No hi ha dret, demano justícia i que se’n assabenti tothom de la Comarca d’Osona. No hi ha dret perquè el que hauria de ser primer som nosaltres, els catalans, els que hi vivim legal i que em treballat per Quatre duros i ens ho neguen tot. No hi ha dret, com també pels que no tenen papers; perquè no els hi donen papers si viuen a Catalunya i treballen?

  Els corruptes fora. Als corruptes els hi paguen tot la societat i ells son empleats de la societat , però un cop assoleixen el poder fan el que volen sense consultar els ciutadans. Quan demanen el vot si que em regalen un somriure, però quan l’aconsegueixen només et donen garrotades. Això no es democràcia, a les persones se les escolta, la societat unida es la que va endavant, sinó anem enrere.

  La millor arma és la paraula i que s’escolti a tothom. Perquè tothom té dret a ser escoltat per qualsevol polític del món. I que no es donin Pals, i com tampoc els que fan la indignació ballin amb Pals. Sinó que amb les paraules, com ho fan sempre. Mai he vist cap indignat amb Pals, sinó que ho fan pacíficament com ho han fet sempre, per un no podem pagar tots, senyors . Sóc pacifica i odio la violència. Pau i feina per a tothom , els que poden treballar, el jovent indignat i les persones que passen el que m’han fet passar a mi. S’ha de resoldre d’alguna manera. Hi ha moltes versions però el cert és que estic en llista d’espera perquè diuen que fa 4 anys m’hi van posar per treure’m un gangli del peu esquerre i encara no me l’han tret, quan em costa caminar . I diuen que no tinc res…a on aniré a buscar justícia si aquí no se’n fa? O si n’hi ha per els que tenen Diners suficients per viure, però per als treballadors com jo ens han deixat fumuts per culpa dels irresponsables que només saben cobrar i viure bé, però no es preocupen per res ni ningú. Estic molt indignada. Fora corruptes, fora fora!

  SANT JULIÀ DE VILATORTA 27/06/2011
  CELINA DE JESÚS CUADRA LÓPEZ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: